Strona: Ośrodki krajowe / Zakład Systemów Elektronicznych i Telekomunikacyjnych

Ośrodki krajowe

Współpraca z ośrodkami naukowymi w kraju

W dziedzinie technologii hybrydowej, techniki sensorowej, mechaniki precyzyjnej, metod analizy i pomiarów pól temperatury w strukturach mikroelektronicznych.

W dziedzinie technologii mikroukładów hybrydowych, metod analizy pól temperatury; wspólne badania w zakresie kompatybilności elektromagnetycznej w ramach koordynowanej przez PWr Naukowej Sieci EMC-Net.

W dziedzinie technologii mikroukładów hybrydowych, techniki RFID, analizy pól temperatury w strukturach hybrydowych.

W dziedzinie uwarunkowań polowych pracy identyfikatorów RFID.

W dziedzinie techniki sensorowej, metod analizy pól temperatury w strukturach elektronicznych, w tym metod termowizyjnych.

W dziedzinie analizy i pomiarów pól temperatury w przyrządach mikroelektronicznych oraz techniki sensorowej.

W dziedzinie pomiarów i metod syntezy systemów elektronicznych.

  • Instytut Technologii Materiałów Elektronicznych, Warszawa (www.itme.edu.pl)

W dziedzinie materiałów dla mikroelektronicznej techniki hybrydowej, z uwzględnieniem metod badawczych własności użytkowych.

W dziedzinie technologii mikroelektronicznych struktur hybrydowych, zwłaszcza w ramach koordynowanej przez ITE Sieci Naukowej mikro-nano-struktur półprzewodnikowych dla interdyscyplinarnych zastosowań w elektronice, telekomunikacji, ochronie środowiska, biologii molekularnej, diagnostyce oraz terapii medycznej MINAS; badania pól temperatury w układach elektronicznych, technika sensorowa, zagadnienia EMC w magistralach komunikacyjnych i urządzeniach elektronicznych, fotowoltaika.

W dziedzinie systemów radiowej identyfikacji obiektów RFID.

Współpraca z ośrodkami naukowymi w kraju

Współpraca z ośrodkami naukowymi za granicą

Współpraca z przemysłem

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję