Strona: Kolejna publikacja w czasopiśmie Energies / Zakład Systemów Elektronicznych i Telekomunikacyjnych

Kolejna publikacja w czasopiśmie Energies

2022-02-15
, red.  Piotr Jankowski-Mihułowicz

15 lutego 2022 r. w czasopiśmie Energies (MEiN 140 pkt, IF: 3.004) ukazała się nasza kolejna publikacja dotycząca prac związanych z techniką RFID, która jest wynikiem efektywnej współpracy z partnerami przemysłowymi:

Węglarski M., Jankowski-Mihułowicz P., Kamuda K., Pyt P., Pitera G., Lichoń W., Chamera M., Ciejka C.: RFID Sensors for Monitoring Glazing Units Integrating Photovoltaic Modules, Energies, ISSN: 1996-1073, Vol. 15, No. 4, 6632, 2022 (DOI: 10.3390/en15041401).

Prace zrealizowano w ramach projektu badawczego „Regionalne Centrum Doskonałości Automatyki i Robotyki, Informatyki, Elektrotechniki, Elektroniki oraz Telekomunikacji Politechniki Rzeszowskiej”, finansowanego przez MNiSW z programu „Regionalna Inicjatywa Doskonałości” (nr 027/RID/2018/19, całkowita wartość projektu: niecałe 12 mln. zł, okres realizacji: 2019-2022, zadanie KSEiT pn. „Uwarunkowania syntezy układów mikroelektronicznych w aspekcie propagacji sygnałów i zaburzeń elektromagnetycznych”). W przedmiotowych badaniach m. in. wykorzystano aparaturę zakupioną w ramach projektów:

  • Rozbudowa infrastruktury naukowo-badawczej Politechniki Rzeszowskiej, nr POPW.01.03.00-18-012/09, współfinansowanego ze środków UE w ramach PO RPW 2007-2013, Priorytet I, Nowoczesna Gospodarka, Działanie 1.3, Wspieranie Innowacji;
  • Budowa, rozbudowa i modernizacja bazy naukowo-badawczej Politechniki Rzeszowskiej, nr UDA-RPPK.01.03.00-18-003/10-00, współfinansowanego ze środków UE w ramach RPO WP 2007-2013.

Abstract: https://www.mdpi.com/1996-1073/15/4/1401

PDF Version: https://www.mdpi.com/1996-1073/15/4/1401/pdf

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję